Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش گروه علم و پیشرفت خبرگزاری فارس، حجت‌الاسلام‌والمسلمین دکتر سیدحسین میرمعزی عضو شورای عالی و رییس اندیشکده عدالت الگوی اسلامی ایرانی پیشرفت در یادداشتی نوشت:خداوند، جهان آفرینش را بر اساس حق و عدل به پا کرد. بر اساس این، از دیدگاه اسلام، عدالت، ارزش معیار است و نظام ارزش‌ها با معیار عدالت، سامان می یابد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

عنصر اساسی در مفهوم عدالت، حق است. منشأ حق در نگرش اسلامی، خداوند است. خداوند متعال، مالک حقیقی جهان هستی است و بر اساس حکمتش حقوق انسان‌ها را نسبت به خود و دیگر موجودات عالم هستی تعیین کرده است. مقام معظم رهبری -أدام الله ظله الشریف- دهه چهارم انقلاب اسلامی  را دهه پیشرفت و عدالت معرفی کرده و در بیانات متعددی تصریح فرموده‌اند که پیشرفت منهای عدالت، از نظر اسلام اصلاً پیشرفت نیست. از این رو، در مرکز الگوی اسلامی‌ایرانی پیشرفت، از بدو تأسیس، اندیشکده عدالت به منزله اندیشکده‌ای فرارشته‌ای و مهم تشکیل شد و تلاش کرد تا سند الگوی اسلامی ایرانی پیشرفت بر اساس جایگاه محوری عدالت نوشته شود. اکنون با سندی مواجهیم که در همه عناصر آن (مبانی، اصول، آرمان‌ها، رسالت، افق و تدابیر) عدالت، عنصری تعیین‌کننده است.
در مبانی به عدالت تکوینی، تشریعی و جزایی خداوند متعال، تصریح، و خداوند به عنوان حامی مظلومان و دشمن ظالمان، توصیف، و عدالت، سبب فراوانی نعمت، و ظلم، سبب تنگی معیشت در فرد و جامعه بیان شده است.
انسان، موجودی عدالت‌طلب و دارای حق برخورداری از عدالت توصیف شده و عدالت، مایه حیات جامعه و قوی‌ترین زیربنای نظام اجتماعی و ملاک سیاست‌ورزی و موجب نیکو ساختن مردم و فزونی نعمت و آبادانی کشور و پایداری و پایندگی و نگهداری حکومت و پیروی مردم از آن بیان شده و حرکت تاریخ به ‌سوی آینده‌ای با حاکمیت دین حق و عدل و رهبری امام معصوم -سلام الله علیه- ترسیم شده است. همچنین عدالت‌طلبی، یکی از ویژگی‌های تمدن ایرانی بیان شده است.
در اصول، عدالت، اساسی‌ترین ارزش اجتماعی و عدالت‌مداری، مبارزه با ظلم، فساد و تبعیض، وظیفه همگان به ویژه حاکمان شمرده شده و به اصل توأمانی معنویت، عقلانیت و عدالت در فرایند پیشرفت تصریح شده است.
دیگر اصول مرتبط با عدالت عبارت است از نیل به عدالت فضایی با ایجاد فرصت‌های رشد برای همه نواحی کشور، توجه عادلانه به هویت مکانیِ سازمندی های اجتماعی ایران شامل شهرها، روستاها و عشایر، حاکم کردن اصول، قواعد و عدالت اسلامی بر اهداف، سیاست‌گذاری ‌ها، ساختارها، نهادسازی‌ها و تصمیمات اقتصادی، اقتصاد مقاومتیِ مبتنی بر عدالت بنیانی، مردم بنیادی، درون زایی و برون‌گرایی و مدیریت جهادی، بهره‌برداری امانت‌دارانه و بهینه از منابع زیستی و طبیعی با تأمین عدالت بین نسلی و تاب‌آوری و رعایت آستانه‌های زیستی، نفی ربا، کنز، تکاثر و تداول ثروت در دست ثروتمندان و نفی شکاف طبقاتی، کفاف در معیشت آحاد جامعه، و رعایت مصرف مقتصدانه و به دور از اسراف و تبذیر.
در آرمان‌ها به عدالت همه‌جانبه، قانونمداری، ظلم‌ستیزی، بهره‌برداری عادلانه از طبیعت و کفاف همگانی تصریح شده است.
رسالت ملت ایران و نظام جمهوری اسلامی، حرکت به سوی ایجاد تمدن جدید اسلامی در چهارچوب آرمان‌های الهی و آمادگی برای طلوع خورشید ولایت عظمی -عجل الله تعالی فرجه الشریف- ذکر شده است. می‌دانیم که عدالت، عنصر محوری در آرمان‌های الهی و جامعه مهدوی است.
در افق به اقتصاد مبتنی بر عدالت و عدالت فضایی، عدالت بین نسلی، ریشه‌کن شدن فقر و فساد و تبعیض، تکافل عمومی، تأمین اجتماعی فراگیر و دسترسی آسان همگانی به نظام قضایی عادلانه و صلح عادلانه جهانی تصریح شده است.
در تدابیر به مطالعه و تحقیق و نظریه‌پردازی درباره پیشرفت و عدالت، گسترش بهره‌مندی از فرصت‌های مجازی سالم و مفید و ایمن، بهره‌مندی عادلانه مردم از پول خلق‌شده بانکی، عدالت مالیاتی، گردش سالم ثروت در جامعه، تقویت نظام مواسات و تکافل عمومی و تأمین اجتماعی فراگیر و استفاده از ظرفیت نهادهای وقف، قرض‌الحسنه و صدقه به منظور دستیابی به حد کفاف در بهره‌مندی و توانمندسازی همگان به‌ویژه محرومان و نیازمندان با پاسداشت کرامت انسانی آنان، آمایش عادلانه سرزمینی، ارتقای عادلانه سلامت فرد و جامعه و توزیع عادلانه منابع حوزه سلامت، فراهم‌سازی فرصت‌های عادلانه برای زنان، عدالت به عنوان شاخصی برای واگذاری و پذیرش مسئولیت‌ها و مدیریت‌ها، کفاف در معیشت، ایجاد فرایندهای عادلانه در تخصیص امکانات عادلانه، صلح عادلانه منطقه‌ای و بین المللی تصریح شده است.
انتهای پیام/

منبع: فارس

کلیدواژه: عدالت سندالگوی اسلامی اسلامی اسلامی ایرانی اسلامی ایرانی پیشرفت تصریح شده آرمان ها بر اساس

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۵۱۸۵۵۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

دستاورد مجموعه‌های دانش‌بنیان‌ ایرانی قابل تقدیر است

رئیس کل گمرک عراق با اشاره به بازدید خود از ششمین نمایشگاه ایران اکسپو و مشاهده دستاوردهای شرکت‌های دانش‌بنیان در خانه نوآوری و فناوری ایران (آی هیت)، تاکید کرد: آی‌هیت، نماد افتخار و نشانگر پیشرفت همه جانبه علمی‌ و فناوری ایران است و دستاورد مجموعه‌های دانش‌بنیان‌ ایرانی نیز قابل تقدیر است.

به گزارش ایسنا، حسن حمود حسانی، مشاور وزیر مالیه و رئیس کل گمرک عراق با ابراز خرسندی از حضور در آی‌هیت اظهار کرد: کالاهایی که در خانه نوآوری و فناوری ایران به نمایش گذاشته شده از سطح تکنولوژی بالایی برخوردار هستند.

وی با اشاره به پیشرفت چشم‌گیر بخش خصوصی جمهوری اسلامی ایران، افزود: به نظر من آی‌هیت نماد افتخار ایرانیان است و پیشرفت جمهوری اسلامی ایران را در تمام زمینه‌های علمی‌ و فناوری نشان ‌می‌دهد.

حسانی تصریح کرد: دستاورد مجموعه‌های دانش‌بنیان‌ ایرانی قابل تقدیر است. این شرکت‌ها با کمک نیروی انسانی دانش‌آموخته دانشگاهی، دانش را به فناوری (محصول یا خدمات) و در نتیجه ثروت تبدیل کرده‌اند.

به گفته وی، ارتقای کیفیت و کاهش قیمت محصولات دانش‌بنیان ایرانی در مقایسه با نمونه‌های خارجی بسیار ارزشمند است و سبب شکل‌گیری اتفاقات خوبی برای ایران خواهند بود.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • حمایت دبیرخانه "سوگواره ملی تعزیه ده زیار کرمان" از اجرای طرح نور
  • دستاورد مجموعه‌های دانش‌بنیان‌ ایرانی قابل تقدیر است
  • محور اصلی کار بنده توجه به اشتغال و کسب و کار است
  • با گذشت دو سال از ابلاغ سیاست‌های تأمین اجتماعی خبری از اجرایی شدنشان نیست
  • طرح «نور» آرامش را به خانواده‌ها برمی‌گرداند
  • کارگران مازندران خواستار اجرای بیشتر عدالت اجتماعی
  • بیانیه شورای هماهنگی تبلیغات اسلامی به مناسبت روز کارگر و روز معلم
  • کارگران عامل حرکت چرخ‌های توسعه و پیشرفت جامعه هستند
  • دانشمندان جوان این مرز و بوم زمینه ساز پیشرفت های علمی شده اند
  • کارگران موتور محرکه و بازوان پرتوان جامعه‌ هستند